Gymgrossisten

onsdag 14. september 2011

Et nytt og bedre liv!

Fysisk fitness er evnen til å fungere effektivt gjennom hele arbeidsdagen, utføre dine vanlige aktiviteter og likevel ha nok energi til overs til å håndtere eventuelle ekstra påkjenninger eller kriser som kan oppstå.


Komponentene i fysisk form er:


* Kardiorespiratorisk (CR) utholdenhet - hvor effektivt kroppen leverer oksygen og næringsstoffer som trengs for muskelaktivitet og transporterer avfallsstoffer fra cellene.

* Muskelstyrke - den største mengden kraft en muskel eller muskelgruppe kan utføre i en enkelt innsats.


* Muskulær utholdenhet - evnen til en muskel eller muskelgruppe å utføre gjentatte bevegelser med en sub-maksimal kraft over lengre tid.


* Fleksibilitet - evnen til å bevege leddene eller noen gruppet av leddene gjennom en hel, normal bevegelse.


* Kroppssammensetning - hvor stor prosentandel av kroppen fett en person har i forhold til hans eller hennes total kroppsmasse.


Forbedre de tre første komponentene nevnt ovenfor og du vil ha en positiv effekt på kroppssammensetning og vil resultere i mindre fett. Overdreven kroppsfett svekkes fra de andre fitness-komponentene, reduserer ytelsen, svekker utseendet, og negativt påvirker din helse.


Faktorer som hurtighet, smidighet, muskelkraft, øye-hånd koordinasjon og øye-fot koordinasjon er klassifisert som komponenter av «motor»-fitness. Disse faktorene påvirker for det meste dine atletisk evner. Passende trening kan forbedre disse faktorene innenfor grensene av potensialet ditt. Et fornuftig vekttap og fitness-programmer ønsker å forbedre eller vedlikeholde alle komponenter av fysisk og motorisk fitness gjennom lyd, progressivitet og spesifikke fysiske trening.


Principles of Exercise


Overholdelse av visse grunnleggende trening prinsipper er viktig for å utvikle et effektivt program. De samme prinsippene for trening gjelder for alle på alle nivåer av fysisk trening, fra OL-kaliber utøveren til helgejoggere.


Disse grunnleggende prinsipper for trening må følges.


Regularitet


For å oppnå en treningseffekt, må du trene ofte. Du bør trene hver av de fire første fitness-komponentene minst tre ganger i uken. Sjelden trening kan gjøre mer skade enn godt. Regularitet er også viktig i hvile, sove, og etter en fornuftig diett.


Progresjon


Intensiteten (hvor hardt) og / eller varighet (hvor lenge) av øvelsen skal gradvis øke til bedre kondisjon.


Balanse


For å være effektiv, bør et program inneholde aktiviteter som adresserer alle fitness-komponentene, siden overtrening kan gjøre skade for deg.


Variety


Gir en rekke aktiviteter redusert kjedsomhet og øker motivasjonen og fremgangen.


Spesifisitet


Trening skal være rettet mot spesifikke mål. For eksempel, folk blir bedre løpere hvis deres trening understreker løping. Selv om svømming er bra trening, betyr det ikke en bedre 2-mils-løp så mye som et program gjør.


Recovery


En hard dag med trening for en gitt komponent av fitness bør følges av en lettere treningsdag eller hviledag for denne komponenten og / eller muskel gruppe (r) for å hjelpe tillate utvinning. En annen måte å tillate utvinning er å veksle muskelgruppene utøves annenhver dag, spesielt når trening for styrke og / eller muskelutholdenhet.


Overload


Arbeidsmengden for hver treningsøkt må overstige de normale kravene plassert på kroppen for å få til en treningseffekt.

Selv med trening er det fortsatt like viktig å spise sunt. Implementer proteinpulver i din kost. Bruk det etter trening eller som et mellommåltid. Du får kjøpt det billig hos Gymgrossisten eller Highwhey!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar