Gymgrossisten

onsdag 13. april 2011

Hva er Whey Protein?

Whey selv er i hovedsak et biprodukt av ost, som er produsert av kumelk. The curds er satt, og enten kokt eller stablet på hverandre, og deretter kuttet for å frigjøre whey. Whey er råstoffet som til slutt vil utgjøre whey proteinpulver. Whey proteinpulver er en samling av kuleformede proteiner og inneholder de fire viktigste proteinfraksjoner og seks mindre. De fire viktigste er: beta-lactoglobulin (ca. 65%), alfa lactalbumin (ca. 25%), serum albumin (ca 8%) og immunglobuliner. Disse gir alle sammen whey-protein høyest biologisk verdi (BV) av alle kjente proteiner. Den biologiske verdien betyr at en stor mengde av protein inntak av whey-pulver er effektivt brukt av kroppen, og også en gunstig ratio for aminosyre for vekst. Du kan virkelig ta vare på kroppen din med whey-protein.

Typer av Whey Protein

Det er tre hovedtyper av whey-protein: konsentrat, Isolat og Hydrolysate. Ved kjøp whey-proteinpulver, vises vanligvis Whey-Isolate og Whey-konsentrat.

Hvorfor er Whey-Protein viktig?

Whey-proteiner er mest fordelaktige i bruk som et viktig supplement, bodybuilding eller generell styrketrening. Whey er rikelig i aminosyrer, som er viktige i veksten av muskelvev og muskelproteinsyntesen. For eksempel finnes aminosyren Leucine i store mengder i whey-proteiner. Leucine er en fordel for kroppen på den måten som er nevnt ovenfor og det hjelper ikke bare for å bygge muskler som biceps og triceps, men er også veldig delaktig i bygging av magemuskeler. Whey protein er viktig for kroppen på andre måter også. Det kan hjelpe deg med vekttap, Type-2 diabetes og i noen tilfeller av kreft.

Kjøp Whey-proteiner her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar